• Family apartment in Pushkino, Moscow region

    Light and spacious apartment for harmonious and creative family – Dad, Mom and 8-years-old Daughter. Located in newly built high-rise residential tower, initially this 104-sqm premise had no finishing. Decision to keep the ceiling concrete slab exposed ‘as it is’ has set a starting point for the design. By adding clear white walls, oak flooring and light birch plywood furniture, we soften a somewhat harsh appearance of the concrete and created a space of warm and friendly atmosphere.
    >>>

    Apartment’s layout implements a scheme of looped inner circulation, which is closer to private countryside house typology rather than to common urban apartment.

    Big 3-meter length dining table with tabletop of old boards makes a core element of the apartment. Set on wheels, it is easy to move across the livingroom, creating different layouts and scenarios of time spending.

    There are several small cozy corners created here and there in livingroom and kitchen, offering various options of spending time with a sense of personal space and privacy and yet keeping contact with activities going on around central table zone.

    2012-2013
    Apt area: 104 sqm

    Architects: Anastasia Glukhova, Grigory Guryanov, Denis Chistov, Evgeniya Mikheeva

    Photo by: Katya Reisher, Praktika

  • photo by Katya Reisher
  • photo by Katya Reisher
  • photo by Katya Reisher
  • photo by Katya Reisher
  • photo by Katya Reisher
  • photo by Katya Reisher
  • initial layout
  • completed layout
  • design sketches
  • design sketches
  • dining table